Nutreţurile (hrana)
Hrana – reprezintă elementul cel mai important a procesului fiziologic complex în organism, care asigură digerarea alimentelor (hranei) şi asimilarea lor de către celule. În conformitate cu construcţia stomacului găinii, nutreţurile consumate de găini trebuie să se deosebească prin cantităţi mici şi intensitate sporită. Aceste principii au stat la baza producerii nutreţurilor de către întreprinderea mixtă moldo-olandeză „PB-NORD” S.R.L.
Tehnologia de producere dovedită şi materie primă calitativă permit să fie obţinute nutreţuri, care corespund standardelor din acest domeniu. Conţinutul nutreţurilor, care a fost elaborat de către specialiştii avansaţi ai întreprinderii, este divers şi este compus din produse naturale, dintre care o parte majoră ocupă grâul, porumbul, şrot (făina) de soia şi uleiul vegetal. În dependenţă de grupul de vârstă a păsărilor se folosesc cinci tipuri principale de nutreţuri variate. Conţinutul nutreţurilor se perfecţionează permanent, luând în consideraţie realizările ştiinţei în domeniul alimentării, fiziologiei şi biochimiei alimentaţiei păsărilor. Utilizarea nutreţurilor calitative şi ecologic pure reprezintă o politică de care se conduce întreprinderea mixtă „PB-NORD” S.R.L.